ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ MUXIA, ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ "ΧΩΡΙΟ"

  • Blog

Βόλτα στη Muxia, ένα πανέμορφο ''χωριό'' των 5.500 κατοίκων που ανήκει στην επαρχία του Finistere.

Ένα μέρος το οποίο επισκεφτήκαμε και αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας είναι η πανέμορφη Muxía. Για μας ήταν το πιο μαγικό σημείο όλου του Camino.

Η Muxía είναι ένα μικρό χωριό στην Costa Da Morte, στην Ακτή του Θανάτου. Έχει ονομαστεί έτσι γιατί στα βράχια της πολλά πλοία έχουν καταστραφεί.

Το μέρος αυτό ήταν πολύ ιερό για τους Κέλτες της Γαλικίας που εκχριστιανίστηκαν μόλις τον 12ο αιώνα. Το κλίμα είναι πολύ παράξενο αφού ο ωκεανός δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα στην οποία υπάρχουν συχνες εναλλαγές βροχής και ηλίου. Όταν ήμασταν εκεί κάποια στιγμή έβρεχε χωρίς να υπάρχει κάποιο σύννεφο από πάνω μας!

Υπάρχουν άπειροι μύθοι για αυτό το μέρος και τους παράξενους βράχους που βρίσκονται στην ακτή. Για τους Κέλτες οι βράχοι είχαν την δυνατότητα να θεραπεύουν ασθένειες και να χαρίσουν γονιμότητα. Για τους χριστιανούς είναι τα απομεινάρια του πλοίου της Παναγίας όταν αυτή έφτασε με μία πέτρινη βάρκα στην ακτή για να εμψυχώσει τον Απόστολο Ιακωβο όταν ο ίδιος είχε αποθαρρυνθεί από τη μη δεκτικότητα των ντόπιων στο κήρυγμά του. Στο σημείο το οποίο λέγεται ότι εμφανίστηκε η Παναγία έχει χτιστεί μια πολύ μορφή εκκλησία με το όνομα Nosa Señora da Barca, η Παναγία της Βάρκας.

Όποιος βρεθεί στο Santiago αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτεί αυτό το υπέροχο μέρος.

Follow Us

Copyright © 2022 Art Traces - All Rights Reserved